PALAUTUSOIKEUS 14 päivää!!
TURVALLINEN kuljetus rahtivakuutuksella!
Yllättävää tietoa puulajeista ja niiden vaikutuksista ihmiselle!
Vampyyri puuta ei kannata pitää kotona!

 

Puu oli monia vuosisatoja ainoa rakennukseen käytettävä materiaali. Vaikka elämämme on edistynyt huomattavasti tekniikan kehittyessä, jatkavat monet ihmiset silti sisustamista puisella kalustolla      

Puun suurin etu on sen ulkonäkö ja tekstuuri. Ottamatta huomioon puun laatua, voi heti määrätä puun tekniset ominaisuudet - vahvuus ja kestävyys.    

Puulajit jakautuvat kolmeen osaan   

 Pehmeät lajit:  kuusi, mänty, setri, kataja, lehmus, haapa, paju, poppeli, leppä, kastanja.  

 Vahvat lajit: lehtikuusi, pyökki, koivu, tammi, jalava, vaahtera, pihlaja, pähkinäpuu, saarni, omenapuu.  

 Tosi vahvat lajit akasia, puksipuu, valkoinen pyökki, punamarjakanukka, rautakoivu, pistaasipuu, marjakuusi.    

Tietysti on vahvemmasta puusta valmistettu kalusto kestävämpi, mutta se ei tarkoita, että kalusteiden valmistajat käyttävät vain vahvoja puulajeja. Jokaisella puulajilla on omat ominaisuudet, jotka tekevät puusta arvokkaan.   


Puulajeista tarkemmin   👇

Pähkinäpuu  

Väriltään harmaanvalkoinen - rusehtavan punainen. Käytetään usein hienon, kalliin tai viilusta tehdyn kaluston viimeistelyyn. Musta pähkinä on eri ominaisuuksien lisäksi  pähkinäpuiden seassa kaikkein arvokkain.    Käytetään vain kalliin kaluston viiluamiseksi ja massiivisten katto koristeiden tekoon.  

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Koivu  

Väriltään kellertävän valkoinen - ruskea. Eroaa muista puista poikkeuksellisella rakenteella, joka tekee siitä vaikeasti käsiteltävän. Suuri supistuminen ja pieni homehtumisen mahdollisuus. Käytetään vineeri-, kaluste- ja suksi teollisuudessa, helposti kiillotettava. Karjalan koivu on monivärinen, todella kova ja  arvostettu puulaji kalusteiden ja koriste-esineiden valmistuksessa.     

Tammi  

Vahva ja kestävä puu. Väriltään kellertävän valkoinen tai jopa melkein musta. Ei mädäänny helposti. Käsittelyn muuttaa vaikeaksi aaltomainen kuitu. Vaatii käsittelyyn oikeanlaista tekniikkaa ja teräviä, laadukkaita työvälineitä. Tammesta valmistettua kalustoa viimeistellään melkein aina rohkeilla leikkeillä. Tammi sisältää paljon energiaa. Tammi on vahvojen ja rohkeiden ihmisten puu.

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Pyökki  

Väriltään kermanvalkoinen - vaaleanpunainen. Muuttuu tummemmaksi ajan ja valon kanssa. Käsitellään yleensä höyryttämällä, mikä muuttaa värin pysyväksi ja vähentää mädäntymisen ja kutistumisen mahdollisuutta. Suhteellisen kova ja vahva puulaji. Altis mädäntymiselle. Käsittelemättömänä vaurioituu ulkona helposti. Helposti halkaistava, käsiteltävä ja viimeisteltävä puulaji.

Lehtikuusi  

Ulkonäöltään samankaltainen männyn kanssa, mutta paljon painavampi ja vahvempi. Tunnuksena on vähän oksia ja märkäeritys. Säilyy hyvin vedessä. Vaikeasti käsiteltävä ja kuivuu helposti, minkä seurauksena voi syntyä halkeamia.   Lehtikuusessa on paljon energiaa, mikä rauhoittaa, tasapainottaa mieliä ja ravitsee hermoston häiriöitä.

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Kuusi  

Kuusi on yksi pehmeämpiä puulajeja, mutta sisältää paljon pihkaa, minkä takia on kuitenki kestävä ja helposti käsiteltävä puu. Väriltään valkoinen, hieman kellertävä tai punertava. Kuusella on paljon loisia, jotka hävittävät puuta.   

Mänty  

Mänty on helposti käsiteltävä ja pehmeä puulaji, mutta kuitenkin vahva. Sisältää paljon pihkaa, mikä tekee siitä vaikeasti mädäntyvän. Mäntyä käytetään rakennuksessa, kauniiden kalusteiden, parketin ja vanerin valmistukseen.  Usein sanotaan, että mänty on ainoa puu, joka vetää tähtiä puoleensa ja on kuolemattomuuden puu. Mäntymetsien pihkasta on syntynyt meripihka.

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Lehmus  

Väriltään valkoinen tai kermanvärinen, hieman rusehtava tai punertava alasävy. Mädäntyy helposti ja on altis loisille, mutta on kuitenkin helposti halkaistava ja helppo käsitellä eri tarkoituksiin. Käytetään puuseppä-, sorvaus- ja veistos töihin. Lehmuksen kukista saa laadukasta hunajaa.

Kirsikka  

Väriltään lämpöinen punainen. Puu on melko kova ja hieman taipuva. Puun vanhetessa muuttuu puun punainen sävy rusehtavaksi. Keskimmäinen kestävyys. Viimeistelemättömänä ei ole kovin säänkestävä. Sisätiloissa pärjää kirsikka hyvin.

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Vaahtera  
Väriltään kellertävä - punertavan valkoinen. Vaahtera on arvostettu puulaji sen sitkeyden, joustavuuden ja kestävyyden takia. Käytetään parkettien, vanerin, kalusteiden ja soittimien valmistuksessa. Keväisin antaa vaahtera makoisaa mehua.

Haapa  

Väriltään valkoinen. Kevyt,  pehmeä ja helposti halkaistava puulaji. Altis sienitaudeille. Käytetään pääosin tulitikkujen, selluloosan ja paperin valmistuksessa. Käytetään myös kattolaattojen ja palmikoiden valmistukseen.  Yleinen polttopuu.   

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Setri  

Väriltään vaaleankeltainen - tummanruskea.   Vahva pihkan tuoksu. Pehmeä, helposti käsiteltävä ja hyvinkin säänkestävä puulaji. Setriä ja sen öljyä käytetään usein koiperhosten karkoitukseen. Setristä valmistetut kaapit ja lipastot ovat hyviä villasta valmistettujen tavaroiden säilytykseen.

Mahonki  

Tuoreena on mahonki väriltään vihertävän keltainen, mutta muuttuu myöhemmin punertavan ruskeaksi kultaisella alasävyllä.   Suoraviivainen rakenne. Kova, tiivis ja painava puulaji. Kauneuden lisäksi on mahongista valmistettu kalusto hyvin kestävä. Lämpötilan ja kosteuden muuttuessa ei kutistu eikä halkeile.   

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Saari  

Melko painava ja kova mutta kaunis puulaji.  Käytetään kalusteiden, vanerin, parketin ja suksien valmistukseen. Sisältää erilaisia öljyjä, jotka antavat puulle omaperäisen tuoksun.   Helposti notkistettava, minkä takia käytetään usein kaarevan ja veistetyn kaluston valmistukseen.   

Tiikkipuu  

Tuoreena vihertävänkeltainen, kuivuessa muuttuu tummanruskeaksi mustilla raidoilla. Rakenteeltaan hyvin koristeellinen, jolla on rasvainen kiille. Tiikkipuu on helposti kuivuva, mutta vaikeasti liimattava (rasvaisen kiilteen takia). Sisältää piitä, mikä vähentää huomattavasti puun kulumista. Kestää hyvin ötököitä, tulta, happoja ja mätää.   

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Eebenpuu  

Väriltään musta tai tummanruskea. Eebenpuu on todella raskas ja tiivis puulaji, joka ei kulu helposti. Käytetään soittimien, koriste-esineiden, korujen ja vanerin valmistukseen.   


Puiden ja puisten kalusteiden energiasta ja sen vaikutuksesta ihmisille on puhuttu jo satoja vuosia 


Olisi hyvä tietäää nämä kolme puulajia 👇

<< Vampyyri>> puut  - yhteys näiden puulajien kanssa vähentää ihmisen energiaa - haapa, poppeli, kastanja, paju, kuusi, aronia.  

<<Lahjoittaja>> puut  -  yhteys puun kanssa lisää ihmisen energiaa ja antaa voimaa - tammi, akasia, koivu, vaahtera, pihlaja.  

●  <<Neutraali>> kaikki loput puulajit.    

<<Vampyyri>> puusta valmistettua kalustoa ei suositella pitämään kotona.

Jätä meille palautetta, kiitos!
Oliko artikkeli hyödyllinen? 

Mistä haluaisit vielä lukea? 

Jaa kanssamme kuvia kokeiluistasi!

Logi sisse jäta kommentaar
10 hyödyllistä vinkkiä terassin huoltoon
Ajoissa puhdistettu ja öljytty terassi pysyy kauniina koko kesän!