PALAUTUSOIKEUS 14 päivää!!
TURVALLINEN kuljetus rahtivakuutuksella!
Kotoinen konsti vanhan pöytähopean kiillon paulauttamiseksi
Kannattaa varmasti tietää!


Jos löysit kotoa tai antiikkikaupasta pöytähopeaa, on se todennäköisesti ajan kanssa hapettunut  ja himmentynyt ja tummentunut. Katso, miten lyödä se kotikonsteilla taas kiiltämään! 

Vinkit sinulle hopean puhdistamiseksi: 

1. Keitä pannullinen vettä  

Riippuen siitä, kuin suuria puhdistettavat esineet ovat, laita hellalle kiehumaan yksi vastaavan suuruinen kattila.  

2. Lisää veteen foliopallo 

Repäisen foliosta palanen ja taittele se varovasti palloksi, mutta ei liian lujasti (hopean puhdistamiseksi täytyy folion koskettaa hopeaa. Kun vesi alkaa kiehumaan, laita foliopallo kattilaan.  

3. Lisää kupillinen ruokasoodaa 

Ennen, kuin laitat hellan pienemmälle asteelle, lisää veteen kupillinen ruokasoodaa. Riippuen siitä, kuinka paljon on puhdistettavia esineitä, laita lämpöä pienemmälle tai ota kattila kokonaan pois hellalta.  

4. Kasta pöytähopea kattilaan  

Suurempien astioiden kanssa on puhdistaminen helpompi, sillä esineen pinta puuttuu jo itsessään folion kanssa yhteen. Jos kyseessä ovat pienemmät astiat tai aterimet, varmista, että asetat ne vasten foliota. Muuten puhdistus konsti ei toimi.    

Jos astiat vaativat vähemmän puhdistusta, voit kastaa ne vain hetkeksi veteen. Jos pinta on enemmän likaantunut, kannattaa niitä pitää parisen minuuttia kattilassa.    

5. Kuivaa astiat  

Kun astiat ovat taas kiiltävän puhtaat, poista ne kattilasta hanskoilla tai pihdeillä. Ole varovainen, sillä hopea johtaa lämpöä hyvin! Sen jälkeen puhdista astiat kunnolla rätillä, jotta niihin ei kuivuisi vesitahroja.


Hyvää kokeilua! 

Katso hopea valikoimaa verkkokaupassa 


Jätä meille palautetta, kiitos!
Oliko artikkeli hyödyllinen? 

Mistä haluaisit vielä lukea? 

Jaa kanssamme kuvia kokeiluistasi!

Logi sisse jäta kommentaar
Sohvan puhdistamisen ei tarvitse olla monimutkaista!
Aloita jo tänään…