PALAUTUSOIKEUS 14 päivää!!
TURVALLINEN kuljetus rahtivakuutuksella!
5 suositusta likaantuneen maton puhdistamiseksi
Puhdas matto antaa kodille puhtaan ilmeen!

                            

 

Ammattilais-siivoojat suosittelevat, miten tämä hoituu kotonasi!



Tuputtele, älä hiero

Pahin asia mitä voit tehdä, kun matolle tulee tahra on sen hierominen. Sen sijaan tuputtele tahraa puhtaalla rätillä, pyyhkeellä tai sienellä. Tuputellessa imeytyy tahran aiheuttaja rätin sisään. 

Käytä soodaa oikein

Olet varmasti kuullut, että sooda tekee matolle sattuvien tahrojen kanssa ihmeitä. Tämä pitää paikkaansa, jos käytät soodaa oikein. Tuputtele soodaa kohtaan, missä tahra on. Jos tämä ei auta, sekoita soodaa etikan kanssa 1:1 ja laita suihkepulloon. Ruiskuta seosta tahralle ja anna vaikuttaa 10-15 min. Sen jälkeen painele tahraa puhtaalla sienellä, jotta aine ja tahra imeytyisivät sieneen. Saatat joutua tekemään tämän kahdesti. Lopuksi huuhtele tahra lämpimällä vedellä, silitä matto kädellä takaisin kauniin kuohkeaksi ja jätä matolle käsipyyhepaperia jotta kaikki ylimääräinen kosteus imeytyisi pois. 
 

Parranajovoide

Parranajovoide osoittautui aineeksi, joka poistaa melkeinpä kaikki tahrat. Ruiskuta sitä suoraan tahralle ja anna vaikuttaa 30 min. Sen jälkeen tuputtele tahra kohta puhtaalla rätillä. Suihkuttele vielä etikkaliuoksella ja kuivaa puhtaalla rätillä.


 Astianpesuaine
Jos tahrat ovat rasvaisia, on hyvä apuväline astianpesuaine. Laimenna ainetta lasillisessa vedessä ja suihkuta tahralle jonka jälkeen tuputtele. Voit kerrata toimintaa. 


Vahatahrat
Juhlallisilla illallisilla saattaa matolle sattua kynttilävahaa, joka kovettuu nopeasti. Sen saa poistettua kuumennettaessa. Laita vahatahralle valkoinen kankaanpalanen ja silitä silitysraudalla tahraa kankaan lävitse. Lopuksi raavi loput vahasta voiveitsellä ja silitä vielä kerran valkoisella 



Toiminnallista tekemistä! 




Jätä meille palautetta, kiitos!
Oliko artikkeli hyödyllinen? 

Mistä haluaisit vielä lukea? 

Jaa kanssamme kuvia kokeiluistasi!


 

Logi sisse jäta kommentaar
ETIKKA - elintarvike ja ihmeväline!
Sopii ruuanlaiton lisäksi moneen muuhun käyttöön…