PALAUTUSOIKEUS 14 päivää!!
TURVALLINEN kuljetus rahtivakuutuksella!
Talon kattoa täytyy tarkistaa ja huoltaa niin keväällä kuin myös syksyllä!
Talon omistajalla on tärkeä rooli katon eliniän suhteen!


Katon täytyy suojata taloa koko sen eliniän aikana. Oikean materiaalin valinta ja asianmukainen asennus ovat ensisijalla, mutta jotta katto kestäisi pitkään, täytyy sitä huoltaa ja puhdistaa myös rakennuksen jälkeen!    


Oikea ja kunnollinen huolto ja puhdistaminen pidentävät katon elinikää kymmeniä vuosia!    

Katon pitkän eliniän takaamiseksi täytyy kattoja tarkistaa ja tarvittaessa huoltaa ainakin kaksi kertaa vuodessa: keväällä lumen sulamisen jälkeen ja syksyllä ennen pakkassäiden saapumista.    

   

Mitä täytyy seurata ja tarkistaa?      

  •  Tärkeää on tarkistaa, että katon päällyste ja erilaiset katon elementit eivät olisi mistään kohtaa irti. Irtonaiset kohdat täytyy kiinnittää uudestaan.  

  •  Selvitä mahdolliset katon mekaaniset vauriot (oudot reiät, hitsien ja materiaalien repeytymät, katon tai huoneen vajoamisesta tulleet vauriot).  

  • Havaita päällysmateriaalin alle tai väliin syntyneet höyry- tai vesisäkit.  

  • Varmistaa, että sadevesi vuotaa katolta pois niin kuin pitää, että vesirennit eivät olisi tukossa.  

  • Tarkistaa ja tarvittaessa huoltaa kulkutiet, kattoikkunat, kattoluukut, turvapollarit, läpiviennit, kaiteet, räystät, markiisit jms.

Tulee seurata kattomateriaalien ja tuotteiden vanhentumista. Vanhentunut ja oman työnsä tehneet materiaalit tulee vaihtaa uusiin!    


Miten voimme pidentää katon elinikää huomattavasti?    




  • Helppo pesu onnistuu painepesurilla ja pehmeällä harjalla. Kerran vuodessa tulisi puhdistaa sadevesirennit, sillä sinne voi kertyä jopa monta sataa kiloa roskaa, mikä loppujen lopuksi rikkoo rennin!    

  • Painepesuria käyttäessa täytyy olla varovainen, jotta et rikkoisin katon pintaa tai värikerrosta. Käytä pientä painetta (max 50 baria)!    

  • Suuremman lian kanssa voi käyttää erilaisia ekologisia liuoksia, mitkä täytyy suihkuttaa katolle ennen painepesurilla pesemistä. Pesun jälkeen olisi hyvä suihkuttaa sammalta ehkäisevää suihketta. Sitä on saatavilla vähittäiskaupoissa.    


On hyvin tärkeää seurata katon ja värikerroksen tilannetta ja tarvittaessa uusia, sillä se suojaa kattoa meidän ilmastolta ja UV-säteiltä!  


Huom! 


Peltikattoja on helpompi puhdistaa mutta pestessä muuttuvat ne hyvin liukkaiksi. Siellä liikkuessa täytyy olla todella varovainen!    

Peltikatolla liikkuessa on sen rikkomisen mahdollisuudet pienemmät kuin kivikatolla!  



Kivikattojen huoltamisen apuvälineenä voisi käyttää nosturia, jotta et rikkoisin katon pintaa, sillä ajan myötä voivat kivet muuttua hyvinkin hauraiksi ja niiden rikkoutuminen on kunnon päänsärky talon omistajalle.

Kivikattoja tulisi pestä käyttäen painepesuria ja pesuaineita vain, jos ei muuten pysty!


Menestyksekästä toimintaa!  

Kirjaudu sisään jätä palautetta
Home voi olla kodin suurin vihollinen
Miten pitää loitolla ja torjua?