PALAUTUSOIKEUS 14 päivää!!
TURVALLINEN kuljetus rahtivakuutuksella!
Sohvan puhdistamisen ei tarvitse olla monimutkaista!
Aloita jo tänään…


Kotona ollessa pyörii elämä usein sohvan ympärillä ja täytyykin, jos sohva on mukava! Kuitenkin saattaa käydä, että sohva likaantuu. Huolimatta siitä, että olet ankara lastesi, lemmikkien ja vieraiden kanssa.

Ensimmäinen vinkki sohvan likaantuessa: reagoi nopeasti! 

Toimivin tapa on puhdistaa sohva mahdollisimman nopeasti ns tuoreesta päästä. Jotkut tekstiilit ovat käsitelty erityisellä likaa hylkivällä aineella ja sohvalle sattunut neste ei välttämättä imeydy heti, joku tekstiili saattaa taas imeä lian sisään hyvinkin nopeasti.    

Puhdistaminen riippuu kankaan tyypistä ja yleisesti kannattaa tutkia, mikä on sinun sohvan kankaan puhdistus ohjeissa sanottu. Jos olet ostanut sohvan Softtrendistä, lähetämme sinulle mielellämme ohjeet.



Kangaspäällysteet

● Jos vesipesu on sallittu, voi puhdistaa vesipohjaisilla puhdistusaineilla - erityisesti kankaan puhdistamiseksi tarkoitetuilla vaahdoilla ja shampooilla.  

● Välttää tulisi liiallista kostuttamista  


● Testaa puhdistusainetta ensin kohdassa, mikä ei ole kovin näkyvä esim. takakyljellä tai alareunassa.  


● Anna kankaan kuivua rauhassa, ei saa hieroa.  


● Jos tahranpoistoainetta ei ole lähettyvillä, voit asentaa sen haalealla vedellä, mihin on lisätty hieman astianpesuainetta tai pesujauhetta.  


● Jos kaatunut ovat aineet, jotka ei sisällä raskaa (limsa, olut) tulisi ensin yrittää poistaa mahdollisimman paljon nestettä kankaalta jollain hyvin imukykyisellä materiaalilla (käsipyyhe paperi, joka WC paperi). Sen jälkeen käytä puhdasta rättiä, haaleaa vettä ja hentoja pyöreitä liikkeitä.  


● Kangasta ei saa missään nimessä hieroa, koska muuten survot nesteen kankaan sisään.  

● Jos rakastat syödä tuoreita marjoja paljon, kannattaisi tietää, miten poistaa niiden tahroja. Tässä tapauksessa on nopea reagointi hyvin tärkeää.   




Marja tahrojen kanssa toimi näin: 
1. Poista varovasti marjat ja taputtele ylimääräinen neste puhtaalla rätillä kuivaksi. Älä hiero äläkä levitä nestettä.  
2. Laimenna 1 rkl astianpesuainetta 2 lasiin kylmään veteen.   
3. Laita ainetta puhtaalle rätille ja puhdista hennosti tuputellen tahraa kunnes se häviää.  
4. Anna ilmakuivata.  
5. Jos tämä ei auta, auttaa etikka- alkoholiliuos. Sekoita 1rkl etikkaa ⅔ lasillisen viinan kanssa ja puhdista tahra varovaisesti, ei hieroen.
 
Testaa liuosta näkymättömässä kohdassa! 
● Veritahrojen poistamista aloita kylmällä vedellä.  
● Jos kynttilävaha tippuu sohvalle tai matolle, on suositeltavaa laittaa heti siihen kohtaan jääpalapussi. Kun kynttilävaha hyytyy, saa sen poistettua.  
● Pölystä ja lemmikin karvoista poistamiseksi vedä aika-ajoin sohva yli imurilla. Käytä alhaista tehoa ja siihen tarkoitettua suutinta, koska muuten saattaa imuri venyttää kankaan tai vetää kierteet ulos kankaasta.
Päällysteiden peseminen pesukoneessa  
Joillakin sohvien malleilla on päällysteet mahdollinen irrottaa koko sohvan laajuudessa, mikä on käytännöllinen ja mukava ratkaisu. Jos kangas on pesukoneessa pestävä, pitäisi sinun ottaa huomioon, että ilmeisesti kaikki päällysteet eivät mahdu kerralla pesukoneeseen. Meidän sohvilla on myös aluskangas, jotta saisit käyttää sohvaa myös silloin, kun päällysteet ovat pesussa.    
Päällysteet täytyy laittaa takaisin kosteina, muuten saattavat ne kutistua ja eivät saata mahtua enään takaisin!     
Muista, liiallinen pesu ja linkoaminen ei ole hyväksi materiaalin ulkonäön kannalta. Jos päällysteet eivät ole poistettavia, suosittelemme kerran vuoden-parin aikana kutsua kotiin kuivapuhdistaja. Tämä on myös meidän näytetuotteilla testattu - toimii ja todella tekee puhtaaksi.   


Nahkapäällysteet    
Hyvin tehty sohva laadukkaasta nahasta on hyvä investointi, sillä nahka pysyy oikean huollon kanssa kauniina pitkään. Softrendin valikoimassa on yli 100 erilaista nahkasävyä.    
Suojaa sohvaasi lämpölähteiden edestä - Nahka saattaa lämoölähteen luona himmentyä. Älä laita sohvaa takalle liian lähelle ja suojaa sitä vahvan auringonsäteilyn edestä.  
Käytä matalalla teholla imuria tai pyyhi pehmeällä rätillä parin viikon välein sohvalta pöly pois.  
Kaatuneen nesteen kanssa: tuputtele neste pehmeällä nestettä imevällä rätillä kuivaksi. Vältä hieromista, sillä se kuluttaa nahkaa ja levittää nestettä. Helppo tuputtelu aiheuttaa riittävän tyhjiön, lian ulos saamiseksi. Anna sohvan kuivua rauhassa, hiustenkuivaajaa tai puhallinta ei saa käyttää.
Kaikkein paras on käyttää puhdistamisessa kosteaa rättiä, ääritapauksessa voit myös käyttää haaleaa saippuavettä mutta siinä tapauksessa tulee sohva jälkeenpäin puhtaalla kostealla rätillä puhtaaksi pestä.    
Kemikaalien kanssa liioittelu vähentää nahan kestävyyttä. On olemassa heikompia ja vahvempia puhdistusvälineitä. Ensisijaisesti täytyisi aina mieliä heikompia välineitä. Liuokset ovat kylläkin hyvin tehokkaita, mutta nahalle haitallisia.    
Ole varovainen naarmujen suhteen.  Koska nahkaa on helppo naarmuttaa, vältä teräviä esineitä. Nahan kauniin ulkonäön säilyttämiseksi olisi hyvä 1-2 kertaa vuodessa huoltaa nahkaa nahansuojausaineella.

Jätä meille palautetta, kiitos!
Oliko artikkeli hyödyllinen? 

Mistä haluaisit vielä lukea? 

Jaa kanssamme kuvia kokeiluistasi!

Kirjaudu sisään jätä palautetta
Hyödylliset vinkit puulattian palauttamiseksi
Vanhan asunnon restauroiminen ei ole rakettitiedettä!