PALAUTUSOIKEUS 14 päivää!!
TURVALLINEN kuljetus rahtivakuutuksella!
Puu- tai laminaatti kalusto - kumpi kannattaa valita?
Lue kaikesta enemmän

      

Kotiin uuden kaluston hankkiminen on aikaa vievä työ sillä sinun tulee huomioida monia eri asioita. Esim. kalusteiden mittojen, ulkonäön ja tottakai sopivan hinnan löytäminen. Myös materiaali on tärkeä tekijä sillä se vaikuttaa hintaan hyvinkin suuresti. 

Sopisiko juuri sinun kotiisi puu- tai laminaatti kalusto?

Jotta päättäminen olisi sinulle helpompi, kannattaisi vertailla molempien materiaalien plussia ja miinuksia.



Puusta valmistetun kaluston edut

Puusta valmistetulla kalustolla on todella pitkä historia sillä se on hyvin kestävä ja sitä on helppo huoltaa ja korjata. Suurin etu on kuitenkin se, että sitä voi hoia, kunnostaa ja “muuttaa uudeksi” jopa vuosikymmeniä!

Puusta valmistetun kaluston elinikä pidentyy entistä enemmän jos sitä huoltaa oikein!

Tiesitkö, että puusta valmistetun kaluston suurimmat viholliset on kuiva ilma ja aurinko?

Siksi ei kannata laittaa puusta valmistettua kalustoa auringonpaisteeseen tai lämpöpatterin viereen. Puu on ns. elävä materiaali joka saattaa haljeta lämmössä.

Myös liiallinen kosteus ei ole hyväksi. Siksi ei myöskään kannata käyttää vastaavien välineiden kanssa käsittelemätöntä puu- tai laminaatti lattiaa vessassa tai keittiössä.

Millainen puulaji on paras?

Kaikki materiaalit eivät ole samanlaisia. Pehmein puulaji kalusteiden valmistukseen on mänty, sitten koivu, leppä ja saari. Kallein ja eniten käytetty puulaji on tietenkin tammi.

Tammesta valmistettu kalusto on hyvä ja varma valinta sillä se kestää kauan ja on todella vahva.

Puu on myös siitä erikoinen materiaali, että sen väri muuttuu vuosien mittaan. Eniten vaikuttaa värin muutosta puuhun kohdistuva valo. Mitä vanhempi puu, sitä erikoisempi on sen ulkonäkö!

Valitettavasti ei ole markkinoilla aina sellaista puuta, kuin edellä mainitsimme- vahva ja kestävä!



Milloin kannattaa valita laminaatti kalusto?

Laminaatti kalusto on usein halvempi kuin puusta valmistettu kalusto, mutta se ei todellakaan tarkoita huonompaa sijoitusta tai huonoa laatua. Laminaatti on hyvinkin kestävä materiaali ja usein myös sopuhintainen - tämän takia onkin laminaatista tullut niin suosittu ja jopa korvaamaton materiaali.

Yleisesti ottaen on laminaatti synteettinen materiaali, mikä valmistetaan puristaen paperi yhteen korkeapaineella. Viimeistelynä on usein puukuvio, mutta on myös mahdollista ostaa yksivärisiä laminaatti kalusteita.

Usein on juuri hinta se ratkaiseva tekijä, jonka takia ihmiset päättävät ostaa laminaatista valmistetun kaluston. Näin on ihmisillä mahdollisuus ostaa kauniita kaappeja, lipastoja, pöytiä, hyllyjä ja muuta kalustoa joille puukalusto on liian kallis.

Nykypäivänä on tarjolla keskimääräisessä hintaluokassa tarpeeksi laadukasta laminaatti kalustoa joka saattaa olla jopa parempi vaihtoehto kuin halvin puukalusto.

Halvimman laminaatti kaluston kanssa kannattaa muistaa, että se ei saata kestää moninkertaista uudelleen kokoamista, joka on usein tarpeellista muuton yhteydessä!


Kumpi sitten tulisi valita?

Loppujen lopuksi voisi jopa sanoa, että voit löytää molemmista materiaaleista valmistettuja kalusteita, jotka pysyvät kauniina vuosia.

Miksipä ei voisi käyttää molemmista materiaaleista valmistettuja kalusteita?

Eniten käytetty ja nähtävillä oleva kalusto voisi olla puusta, mutta esim. vähemmän käytössä oleva kalusto voi olla laminaatista. Näin ei ole koko kalusto niin hintava mutta ei silti tarvitse antaa periksi sisustusratkaisuissa. Monet olo- ja makuuhuoneeseen sopivat kaapit ovat sovitettu yhteen juuri näin.

Kannattaa myös muistaa, että jos puuta on käytetty sisustuksessa liian paljon, saattaa sisustus tuntua mauttomalta. Täten voisi puusta valmistettuja kalusteita yhdistää muista materiaaleista valmistetuista huonekaluilla, jotta saavutat kotoisan tunnelman.


Riemukasta sisustusta!

Jätä meille palautetta, kiitos!
Oliko artikkeli hyödyllinen? 

Mistä haluaisit vielä lukea? 

Jaa kanssamme kuvia kokeiluistasi!

Kirjaudu sisään jätä palautetta
7 Vinkkiä puukaluston värjäämiseen
Helppo tapa uuden ilmeen antamiseksi kodille