PALAUTUSOIKEUS 14 päivää!!
TURVALLINEN kuljetus rahtivakuutuksella!
Miten valitset olohuoneeseen kaluston?
7 hyödyllistä vinkkiä

 

Iltaisin ottaa olohuoneen sohva vastaan väsyneen kotiväen. Mutta joskus pitää ottaa vastaan myös vieraita – mukavasti ja ystävällisesti. Keskity myös siihen, mikä on sohvan käyttötarkoitus ja miten juuri sinä ja perheesi tykkäätte siinä aikaa viettää     


Millaista sohvaa sinä ja perheesi käytätte?  


Jos sohvan käyttötarkoitus on pääosin olla mukava lepopaikka pitkän päivän jälkeen, kannattaa erityisesti huomioida sohvaa ostaessa sohvan syvyyttä siihen istuessa.

Odoo • Text and Image

Jos haluatte istua suoraselkäisesti sohvalla siten, että jalat ovat kunnolla lattiaa vasten, sopii teille suorilla selkänojilla ja minimaalisen syvät sohvat.

Odoo • Text and Image

Jos asut pienessä asunnossa tai vieraat jäävät usein yökylään olisi hyvä miettiä vuodesohvan sijoitusta. 

Odoo • Text and Image

Trenditietoinen ihminen muuttaa kodin ilmettä, kulkee ajan mukana ja on avoin uusille tyyleille ja väreille.

Odoo • Text and Image

Melkeinpä jokaisen kodin tärkein osa on pehmeä kalusto – sohva ja nojatuolit. Näitä valitessa on tärkeitä mukavuus ja ulkonäkö. Onhan olohuone kuitenkin kodin keskipiste ja siellä sijaitseva kalusto vaikuttaa koko kodin tunnelmaa.  

     

Pari vinkkiä, mitä tulisi tietää:    

 1.Suunnittele kalusteiden järjestystä ja kokoa  


Katso ennen sohvan ostamista, minkä kokoinen huone on ja mieti, minkä muotoisen ja kokoisen sohvan sinne haluat. Mahtuuko huoneeseen nojatuoli tai nojatuoleja? Hyvä. vaihtoehto on ensin piirtää sohvan ja nojatuolien muodot ja leikata paperista, jonka jälkeen sijoittaa ne lattialle jotta näet, sopiiko valittu kalusto huoneeseen.    


2. Muotoilu ja väri  


Koska sohva on suurin kaluste, täytyy sen värin ja muodon sopia koko kodin sisustukseen. Haluatko, että sohva on neutraali sävyinen ja lisäät väriä esimerkiksi  koristetyynyillä ja matolla? Vai haluatko kirkasvärisen sohvan, joka on huoneen katseenvangitseja.

Kaikki riippuu siitä, millaisen kodin itsellesi haluat luoda!    

Huomioi huoneen tilavuutta ja siihen kohdistuvaa valoa.  Keskity huoneen tilavuuteen ja siihen kohdistuvaan valoon. Sohvan kankaan sävy riippuu paljonkin siitä. Jos huone on pimeä, kannattaa valita vaaleampi kankaan sävy. Se tekee huoneesta valoisamman, isomman ja avaramman.      


3. Sohvasänky  


Jos tilaa on vähän ja/tai teillä käy paljon vieraita on sohvasänky paras vaihtoehto.

Sohvasänkyjä on alhaalta ulos vedettäviä ja sellaisia, missä selkänoja muuttuu sängyn osaksi. Sohvasta on mahdollista ”rakentaa” sänky site, että lisäätte siihen sohvan kanssa yhteen sopivia raheja. Tälläisen sängyn kanssa täytyy käyttää patjanpäällistä!    

Muista, että avattavan sohvan päällä ei ole koskaan yhtä paljon pehmusteita kuin tavallisessa sohvassa. Tämä tekee sohvista kovemmat ja niillä ei ole enään yhtä mukava istua.    

Jos haluat kuitenkin pari kertaa kuukaudessa majoittaa vieraitasi, mittaa sohvan syvyys silloin, kun olet ottanut pois selkätyynyt. Usein on sen jälkeen sohvan leveys täysin riittävä nukkumista varten.    


4. Pehmeä vai kova sohva?  


Jos haluat, että sohva olisi pehmeä, kannattaa kuitenkin tilata kovemmalla vaahtokumilla sohva. Vuosien varrella muuttuu sohva juuri niin pehmeäksi, kuin itse haluat.

Yksikään vaahtokumi ei ole ikuinen ja muuttuu joskus pehmeäksi!      


5. Sohvatyynyt  


Nämä pienet, mutta tärkeät elementit lisäävät niin sohvalle kuin myös tuoleille kauneutta ja mukavuutta. Riippuen sohvan koosta ja muodosta täytyy miettiä, millaiset tyynyt sopivat parhaiten – pari isoa tai pari pientä tai paljon isoja tyynyjä.  

Minkä väriset -  Joko sohvan kanssa samaa sävyä tai erityiset? Vuodenaikojen vaihtuessa voit vaihtaa tyynynpäällisiä jolloin saat huoneeseen toisenlaisen tunnelman.    

Mukavin täyte tyynyyn on höyhenet!    

Paremman keston sohvalle antaa, jos vaihdat kerran kuukaudessa istumis- ja selkätyynyjen paikkaa. Enemmän käytössä ollut tyyny laita sinne, missä ei ole paljon istuttu jne.    


6. Millainen kangas?


Värin ja ulkonäon lisäksi kannattaa myös tutkia, mistä materiaalista on päällyste tehty. Valittavissa on luonnolliset, synteettiset ja sekakuidusta valmistetut kankaat. Synteettistä kuitua sisältävä materiaali kestää kauemmin ja ei kadota muotoa niin nopeasti.    

Onko sinulla lemmikkejä?  Sen mukaan kannattaa myös valita vastaava kangas. Lapsiperheet ja perheet, missä on eläimiä suosivat usein sellaisia sohvia, missä päällysteitä on mahdollista poistaa ja tarvittaessa pestä tai viedä pesulaan.    

Haluatko vettähylkivän kankaan?  Jokaisen kankaan pystyy tekemään vettähylkiväksi käyttäen siihen vastaavia välineitä.   Tässä onnistuu jokainen omassa kodissa ja sitä tulisi tehdä noin kerran vuodessa. Sohvaa tilatessa voi ensimmäisen käsittelyn tehdä valmistaja.      


7. Haluatko ostaa halvimmalla hinnalla vai suositko laatua?!    


Ulkonäöltä kaunis sohva ei ole aina se mukavin sohva!    

Suosi kotimaista. Suosittelemme tätä siksi, että jos jotain käy tuotteelle, pystyy valmistaja ratkaisemaan ongelman nopeammin. Ulkomailta ostettujen tuotteiden kanssa on prosessi pidempi.        


Iloista sisutamista!  

Jätä meille palautetta, kiitos!
Oliko artikkeli hyödyllinen? 

Mistä haluaisit vielä lukea? 

Jaa kanssamme kuvia kokeiluistasi!

Kirjaudu sisään jätä palautetta
Ideoita pienen kodin sisustamiseen
Hyvä tietää!