PALAUTUSOIKEUS 14 päivää!!
TURVALLINEN kuljetus rahtivakuutuksella!
Kupari tarvitsee kunnollista huolta ja rakkautta
Tässä pari vinkkiä kuparin huolloksi

                        

Kuparista on tehty ruokailuvälineitä, keittoastioita ja muita käyttöesineitä jo muinaisista ajoista. Se on punertavaa, pehmeää ja helposti työstettävää metallia. Nykypäivänä käytetään kuparia keittiöissä yhä enemmän ja enemmän sillä se antaa menneiden aikojen tunnelmaa ja lämpöä keittiöön . Kuparin kanssa on hyvin tärkeää siitä hyvän huolen pitäminen. Kupari tarvitsee rakkautta ja huolenpitoa!


Pari suositusta ja vinkkiä:


Pidä aktiivisesti käytössä

Kuparipohjaiset käyttöesineet ovat parhaimmillaan turvallisia, toimivia ja kauniita. Esimerkiksi kokkien suosimat kuparikattilat ovat paitsi hyvännäköisiä myös kauttaaltaan tasaisesti lämpeneviä. Parasta huoltoa on käyttää niitä jatkuvasti. Kun kuparipohjaiset esineet puhdistetaan säännöllisesti, ne pysyvät sen näköisinä ja sävyisinä, kuin valmistaja on tarkoittanut.

 


Hyväksy pieni patina

Kupari reagoi ilmaan niin, että sen pinnalle muodostuu oksidikerros, joka näkyy tummumisena. Siksi käyttämättömät kupari-, pronssi- ja messinkiesineet patinoituvat, tummuvat lisää ja lopulta mustuvat, jos niitä ei välillä puhdista ja kiillota. Käytössäkin oleviin esineisiin voi tulla joihinkin kohtiin patinaa. Useimmat pitävät sitä kauniina ja asiaankuuluvana.



Vältä karkeita puhdistusaineita

Tee se itse -puhdistusvinkeissä mainitaan usein karkeat aineet, kuten suola jahammastahna. Ne ovat nopeita kiillottajia, mutta putsauksen jälkeen esineen pinta tummuu entistä nopeammin. Puhdista kupari ennemmin juuri niille tarkoitetuilla puhdistusaineilla, joita on hyvin varustetuissa tavarataloissa ja rakennustarvikemyymälöissä. Käyttöesineet, kuten kattilat ja kannut, kannattaa pestä tavallisella käsitiskiaineella ja tarvittaessa kiillottaa ohuella teräsvillalla.



Luota ammattilaisen osaamiseen

Jos oikein koristeellisen tai kallisarvoisen koriste-esineen puhdistus ei onnistu kotikonsteilla, käy suosiolla näyttämässä sitä kultasepänliikkeessä. Röpöläisen pinnan puhdistus voi viedä ammattilaiseltakin tuntitolkulla aikaa. Kysy hinta etukäteen, jotta voit harkita, kannattaako käsittely. Kokonaan tummuneen mutta suoralinjaisen esineen puhdistus taas onnistuu ammattilaisten aineilla hyvinkin nopeasti.



Suojaa esineet tummumiselta

Suojaa kupariset ja kuparisekoitteiset koriste-esineet, kuten lyhdyt, valaisimet ja tarjottimet, tummumista vastaan hieromalla niihin ohut kerros autovahaa. Jos tavoittelet esineelle antiikkisempaa ja osittain patinoitunutta ilmettä, tee vahaus vasta pinnan jo vähän tummuttua.





Jätä meille palautetta, kiitos!

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Mistä haluaisit vielä lukea? 

Jaa kanssamme kuvia kokeiluistasi!

Kirjaudu sisään jätä palautetta
Nahkakalusteiden hoito
Yksinkertaiset kotikonstit, jotka pitävät nahkakalusteet ajattoman kauniina!