PALAUTUSOIKEUS 14 päivää!!
TURVALLINEN kuljetus rahtivakuutuksella!
10 hyödyllistä vinkkiä terassin huoltoon
Ajoissa puhdistettu ja öljytty terassi pysyy kauniina koko kesän!


Paras aika terassin öljyämiseksi on kevät. Kannattaa valita lämmin ja kuiva ilma ja varmistaa, että yöllä ei laskisi lämpötila alle +10°C. Liian kuumana päivänä ei ole myöskään hyvä öljytä terassia sillä silloin öljy kuivuu liian nopeasti eikä ehdi imeytyä puuhun. Välttää täytyisi myös kovaa tuulta, sadetta ja sumua ja ottaa huomioon, että käsitelty pinta ehtisi kuivua ennen iltakastetta. 

Meillä on sinulle 10 vinkkiä   👇

1. Ensiksi poista terassilta kaikki kalusteet ja muut esineet. Seuraavaksi pyyhi terassi puhtaaksi hiekasta, roskista, pölystä ja muusta liasta. Jos terassi on ollut kauan  koskemattomana ja on kertynyt sammalta, täytyy sammal poistaa ja sen jälkeen huoltaa kasvustoa poistavalla aineella. Seuraa tuotteen käyttöohjeita! 


2. Taimet ja nurmikko kannattaa kattaa polyetyleeni päällysteellä välttääksesi mahdollista kontaktia happaman puhdistusaineen ja öljyn kanssa. Tulisi myös teipata kiinni kaikki yksityiskohdat, mitkä eivät saa puuttua yhteen puhdistusaineen ja öljyn kanssa. Suojaa ehdottomasti kätesi! 


3. Kastele terassi ennen puhdistusaineen käyttöä vedellä. Puun puhdistusaine kannattaa sekoittaa ja vasta sitten levittää pinnalle pitkin terassilautoja. Anna aineen vaikuttaa 15 minuuttia ja pyyhi terassi vielä kerran pesuharjalla. Pesun jälkeen huuhtele terassi runsaalla vedellä, jotta puun puhdistusaineessa oleva oksaalihappo ei jäisi lautoihin. Huuhteluun on parasta käyttää puutarhaletkua, missä on ruiskusuutin.  Älä käytä painepesuria sillä vahva vesipaine saattaa vaurioittaa lautoja.      

4. Pestyn terassin täytyy kuivua 1-2 päivää (puun kosteussisällön täytyy jäädä 18-20% väliin) ennen kun voi alkaa öljyämään. Jos ette ole varmoja, onko terassi kuivunut, antakaa sen mieluummin vielä kuivua. Märkään puuhun õljy ei imeydy ja öljyämisestä ei ole tolkkua!


5. Terassiöljyä voi käyttää väritöntä tai sävytettyä. Suosittelemme käyttämään sävytettyä öljyä  sillä värillinen terassiöljy on säänkestävämpi. Suosittelemme testaamaan sävyn sopivuutta pieneen kohtaan, sillä aluspinnan sävy vaikuttaa lopputulokseen!  

6. Ennen käyttöä tulee öljyä sekoittaa huolellisesti ja samoin täytyy öljyä sekoittaa työn aikana. Erityisen tärkeätä on sekoittaa sävytettyä öljyä!  Jos teillä on monta purkkia terassiöljyä, suosittelemme kaatamaan ne yhteen purkkiin yhtenäisen sävyn saavuttamiseksi.  


7. Suosittelemme käyttämään luonnollisesta karvasta tai luonnollisen- ja keinotekoisen karvan sekoituksesta tehtyjä pensseleitä.  Pensseli voisi olla laudasta 10-15mm leveämpi.         

8. Terassiöljyä kannattaa levittää laudoille ohuina kerroksina kunnes on riittävän peittävää. Aloita reunasta ja liiku lauta kerralla. Jatkokohtien näkymisen välttämiseksi öljyä koko pinta kerralla. Varmista, että jokainen kohta tulisi öljyttyä. Erityisen huolellisesti viimeistele puun päädyt. Vältä liiallista öljyämistä, “lätäköitä” ja että poimutettujen lautojen uriin ei jäisi paksua öljykerrosta. Poista ylimääräinen öljy rätillä.      

9. Yleensä riittää yhdestä kerroksesta mutta jos terassi on ollut kauan huoltamatta saattaa se tarvita kaksi kerrosta öljyä.  Toisen kerroksen voi öljytä vasta, kun edellinen kerros on täysin kuivunut eli ei ennen, kuin seuraavana päivänä.  


10. Anna öljyn kuivua vähintään vuorokausi ennen terassikauden avaamista mutta jos mahdollista, anna kuivua kauemmin!  

Menestyksekästä testaamista!

Jätä meille palautetta, kiitos!
Oliko artikkeli hyödyllinen? 

Mistä haluaisit vielä lukea? 

Jaa kanssamme kuvia kokeiluistasi!

Kirjaudu sisään jätä palautetta
Kotoinen konsti vanhan pöytähopean kiillon paulauttamiseksi
Kannattaa varmasti tietää!