PALAUTUSOIKEUS 14 päivää!!
TURVALLINEN kuljetus rahtivakuutuksella!
10 helppoa konstia, miten arvioida antiikkia ja sen arvoa!
Selvitä, kuinka paljon on Sinun kotona arvokasta historiaa?


Antiikki- tai kokoelmaesineiden hinnan selvittäminen on hankalampi kuin pelkän tuotelehden selaaminen oikean hinnan löytämiseksi!    

Antiikin arvoa selvittäessä täytyy ottaa huomioon monia asioita: alkuperäisen tuottajan merkit, tuotteen kunto, ikä ja harvinaisuus ovat vain pari perus ominaisuutta, mitkä auttavat selvittämään, onko tuote arvokas vai ei.      

Kerromme teille 10 perusvinkkiä joita tarvitset, että pystyt arvioimaan teidän tavaroiden arvon: 


Merkit ja laput     



Tuottajan tai suunnittelijan merkkien kanssa tuotteet ovat usein arvokkaampia kuin vastaavat tuotteet ilman merkkejä.

Tutkikaa tuotetta läpikotaisin ja käyttäkää tarvittaessa suurennuslasia tai jalokivikauppiaan suurennuslasia varmistaaksesi, että ette jätä huomioimatta yhtäkään merkkiä, mikä voisi antaa lisäarvoa tai auttaa teillä selvittää tuotteen ikää tai alkuperää.      

Esim:käsin maalattu tai käsityönä valmistettu antiikkipala, missä on taiteilijan allekirjoitus ja tuottajan merkki on mahtava löytö ja voi olla paljon arvokkaampi, kuin ilman näitä merkkejä esine!      



Kunto    



Yksi tärkeimpiä tekijöitä, mitä tulee ottaa huomioon antiikin arvioinnissa on sen kunto!    

Missään nimessä ei saa verrata kahta yhdenlaista tuotetta kuvassa ja olettaa, että arvo olisi sama. Samanarvoiseksi voi pitää kahta tuotetta vain, jos niiden kunto on sama ja on säilynyt alkuperäinen olemus.    

Tuotteen arvoa voivat huomattavasti laskea: puuttuvat yksityisyyskohdat, raot, puukoin reiät, tahrat, epämiellyttävä haju jpm.    



Harvinaisuus    



Tietyt äärimmäisen harvinaiset tuotteet voivat olla todella arvokkaita vaikka niistä puuttuvat tietyt merkit jne!      

Esim: jos valitsette Luthermanin huteran tuolin, tai jonkun tavallisen tuolin mikä on tukeva ja kevyt, voittaisi silti hutera Lutherma.  

A. M. Lutherin tehdas oli vuonna 1880 Alexander Martin Lutherin mukaan nimetty AM Lutherin mekaanisen puuteollisuuden osakeyhtiön tehdas Tallinnassa, joka valmisti vaneria ja huonekaluja.    



Ikä 



Vanha ei tarkoita aina, että se on arvokas!    

Tuotteen arvon määrää kysyntä. Esimerkiksi on paljon yli 100 vuotta vanhoja tuotteita, mitkä eivät ole haluttuja keräilijöiden ja asiakkaiden seassa.    

Esim: 1900 luvun alusta peräisin olevat kangaspuut, puristimet ja paljon muuta, joille ei nykypäivänä löydy käyttöä, olit joskus todella arvokkaita. Jos teillä sattuu olemaa samasta ajanjaksosta peräisin gramofoni, on se todennäköisesti    



Aitous    



Jos jokin tavara on ollut perheessänne monta sukupolvea, ja tiedätte sen alkuperän, on hyvin mahdollista, että teillä on aitoa antiikkia!

Jos tuote on peräisin kyseenalaiselta kirpputorilta, tulisi ennen tuotteen hinnan arviointia varmistaa, että se on aito.    

Etsikää huomattavia kulumisjälkiä ja merkkejä vanhuudesta ja tutkikaa teknisiä osia, mitä on käytetty valmistaessa. Jokaiselle aikakaudelle on oma valmistustapa.      



Restaurointi      



Ammattimainen restaurointi voi antaa harvinaiselle antiikkiesineelle lisäarvoa, mutta amatöörimäisesti tehty voi taas laskea arvoa!    

On hyvin tärkeää arvioida ja varmistaa, on tuote korjattu jotenkin vain, vai onko se restauroitu ammattimaisesti.    

Jos tuotteesta puuttuvat osat tai se on värjätty, menettää se antiikkimyyjien ja keräilijöiden silmissä arvon!

Jotkut pienet korjaukset eivät välttämättä vaikuta esineen arvoa, mutta se riippuu usein harvinaisuudesta ja haluttavuudesta.      



Roska vai aarre? 



Jos sinulta löytyy vanha esine, mikä on rikki tai vaurioitunut, ei tarkoita se heti, että sillä ei olisi arvoa!  

Älä heitä rikkoutuneita esineitä heti roskikseen. Monet antiikin myyjät ostavat esineitä, mitä voi korjata tai käyttää muiden yksityisyyskohtien korjaamiseen.    

Todella vaurioittuneen antiikkiesineen voi muuttaa myös muutosprojekteiksi ja kekseliäät ihmiset saatavat ostaa niitä tarvikkeiksi. Riippuen vaurioiden määrästä ja esineen hyödystä saattaa se kuitenkin olla jonkin arvoinen.      



Markkinoiden vaikutus    



Antiikkiesineiden ja keräilytuotteiden hinnat saattavat vaihdella laidasta laitaan ja hyvinkin nopeasti riippuen tämänhetkisestä kysynnästä.    

Hinnat saattavat pysyä tälläisinä kunnes markkinoiden kiinnostus on tyydytetty. Tarjonnan vähentyessä nousevat tuotteiden hinnat, sillä jälleenmyyjillä on vaikeampi täydentää varastoja. Hyvin säilyneiden antiikkituotteiden hinta ei voi laskea, sillä uusia tuotteita ei tule!      



Ammattilaisten vinkit    



Arvioitsijat ovat hintaa arvioidessa yhteydessä kollegoihin!  

Jos teillä on hyvät välit kaverin tai jälleenmyyjän kanssa, joka on hyvin perillä antiikin hinnoista, kysykää niiden mielipidettä.    

Jos saate asiallista neuvoa, on teillä vielä parempi mieli harvinaisen esineen omistuksesta tai ostosta!    



Verrattava arvo    



Jos ette ole varmoja, miten oikein arvioida tuotettanne, on paras vaihtoehto verrata samankaltaista tuotetta ja sen hintaa!    

Harvinaisten tuotteiden arvioiminen saattaa olla vaikeaa, mutta saman tai vastaavan esineen uusin hinta voi antaa hyvin suuntaa tämänhetkisestä markkina-arvosta.      

Arvioijat arvioivat antiikkia usean media-arvojen mukaan eikä niinkään esineiden korkeimman tai matalimman hinnan mukaan.

Jotkut tuotteet saattavat huutokaupassa myydä todella hyvin mutta sama tuote voi antiikkikaupassa olla halvemmalla myynnissä.


Toivotamme sinulle kiinnostavaa aarrejahtia ja jos haluaisit apua meiltä, olemme aina valmiit auttamaan!  

Kirjaudu sisään jätä palautetta
Talon kattoa täytyy tarkistaa ja huoltaa niin keväällä kuin myös syksyllä!
Talon omistajalla on tärkeä rooli katon eliniän suhteen!